Tapeten luktar starkt

Hej,
Tapeten jag beställt från er (Cole & Son) har en stark, stickande lukt likt lim eller lösningsmedel vilket jag aldrig har varit med om tidigare. Jag hade tänkt tapetsera ett helt sovrum vilket nu inte känns som någon vidare bra idé. Vad är det som luktar och vad för ämnen emitterar tapeten? Jag har ännu inte tagit ut rullarna ur plastförpackningarna, lukten känns ändå genom de små öppningarna i rullarnas kortsidor.

Kommentarer

 • Hej Sofie,
  En del exklusiva handtryckta tapeter från USA kan lukta rätt skarpt i början, men jag har aldrig upplevt att tapeter från Cole & Son luktar något speciellt. Vad heter tapeten?
  Dan Johansson
 • Den heter Nuvolette från kollektionen Fornasetti Senza Tempo. Vad kan det vara som luktar så starkt? Trycket eller något annat tapeten är behandlad med?
  Sofie
 • Låter märkligt. Vi har sålt en hel del av den och inte känt någon lukt av den eller andra Cole & Son-tapeter. Kan du ta ut den ur förpackningen och låta den ligga över natten och om lukten finns kvar så får vi ta det vidare med Cole & Son?

  Cole & Son ägs av Boråstapeter som har en väldigt ambitiös miljöpolicy och tapeterna trycks i EU i enlighet med gängse miljölagar, så det ska knappast vara något farligt. Men det ska så klart inte finnas någon besvärande lukt från tapeten.
  Dan Johansson
 • Hej
  Jag undrar hur det har gått med tapeten som luktar? Har nämligen ett likartat problem med tapeter från Boråstapeter. Fast vi hade redan hunnit sätta upp dem när lukten kom tyvärr. Det luktar väldigt stickande,lite som ammoniak eller ättika. Nu efter två veckor kan vi fortfarande inte sova där, får huvudvärk etc.

  Det vore intressant att höra hur det har gått.

  /Emma
  Emma
 • Hej Emma,
  Vi hörde inte mer om detta. Vilken tapet är det du har som du tycker luktar? Jag kan ta upp det med Boråstapeter. Skulle också vara intressant att veta vilket märke det är på klistret du använt.
  Vänliga hälsningar
  Dan
  Dan Johansson
 • Vår tapet från Cole & Son har vi haft uppackad från skyddsplasten i några månader nu och den har fortfarande lika stark stickande lukt. Vi har varit i kontakt med Cole & Son som sa att lukten borde avta efter några dagar. Vi vet inte vad vi ska göra och om vi vågar tapetsera ett helt rum med denna tapet.
  Sofie
 • Hej Sofie, det känns lite orimligt att du bara ska ha den liggande. Om du fortfarande tycker att den luktar så tycker jag att du ska reklamera den och så får vi skicka den till Boråstapeter så får de utvärdera det. Det är svårt för både dem och oss att säga något utan tillgång till tapeten. Jag kan dock inte garantera att reklamationen blir godkänd, men det är i alla fall ett första steg.
  Dan Johansson
 • Boråstapeter provklistrade upp de vi har men påstår att de inte luktar nått! Då gick vi till tapetaffären där vi köpt dem och de gjorde samma sak. Det var helt klart samma lukt som vi har hemma i sovrummet. Vi kommer att måla över dem eventuellt 


  Emma
 • Hej. Vi har också problem med en obehaglig lukt. Det är nu 6 veckor sen vi tapetserade ett sovrum o vi vill inte flytta in vår son i rummet. Börjar bli rädda att kläderna i garderoben snart börjar ta åt sig av lukten. Det är också en tapet från Borås tapeter. / Tina
  Catrine Ellefors
 • Hej Catrine, kan du ange vilken tapet det är och vilket klister som använts?
  Dan Johansson

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.