Vilka tyger är möbeltyger?

Hur vet man vilka tyger som är möbeltyger och vad ska man tänka på när man väljer möbeltyg?
Dan Johansson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Eftersom vi kategoriserat alla tyger på vår hemsida som Gardintyger eller Möbeltyger så är det ganska lätt att hitta, vare sig du letar under märke eller stil. Vill du se alla våra möbeltyger på hemsidan så hittar du dem här: Möbeltyger. Mycket mer finns i vår butik.

    Det andra du ska titta på är slitstyrkan. Den anger, i enheten Martindale, hur många nötningar ett tyg tål innan det går upp trådar. En finmöbel som mest är till prydnad kan klara sig med 10.000 Martindale, en vardagsmöbel som tv-soffan bör ha minst 20.000 Martindale, och ska den klara slitage i offentlig miljö, som på en restaurang, så bör den ligga på 50.000 till 100.000 Martindale.

    Det finns många olika sorters tyger som kan användas som möbeltyg som ger väldigt olika uttryck: sammetstyger, samt rena linnetyger, bomullstyger och ulltyger är några exempel, som vardera kan ge ett lyxigt, avslappnat eller neutralt uttryck. Det finns också specialtyger för både hem och offentlig miljö som kan vara flamsäkra eller smutsavvisande.
    Dan Johansson

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.